نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد اخذ مالیات از تراکنش های بانکی بالای ۱۰ میلیون تومان مخالفت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح دیروز مجلس و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ پیشنهاد الحاقی ابراهیم رضایی به تبصره ۱۴ لایحه بودجه را مبنی بر اخذ مالیات از تراکنش های بانکی بالای
۱۰ میلیون تومان بررسی کرده و در نهایت با آن مخالفت کردند.
ابراهیم رضایی در توضیح پیشنهاد خود بیان کرد: بر اساس این پیشنهاد از تراکنشهای بانکی بین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، ۱۰ هزار تومان مالیات و از تراکنشهای بین ۱۰۰ میلیون تا یک میلیاردتومان ۵۰ هزار تومان مالیات اخذ شود. هدف از این پیشنهاد اصلاح نظام مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی و پول شویی می باشد که بر روی این طرح کار کارشناسی انجام شده است.مجتبی یوسفی در مخالفت با این پیشنهاد بیان کرد: با این پیشنهاد پایه های جدید مالیاتی تعریف می شود که در لایحه بودجه جای بررسی آن نمی باشد از سوی دیگر باید به تبعات آن نیز فکر کرد، این پیشنهاد امنیت سرمایه گذاری در بانک ها را کاهش می دهد و باعث می شود مردم پول خود را از بانک ها بیرون بیاورند.مهدی طغیانی در موافقت با این پیشنهاد بیان کرد: مبالغ مالیاتی پیش بینی شده در این پیشنهاد بسیار ناچیز است و فشاری بر اقشار پر درآمد جامعه وارد نمی کند تراکنش های بالاتر از ۱۰ میلیون تومان مشمول مالیات می شود که مبلغ آن نیز ناچیز است.در نهایت محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس نیز با این پیشنهاد مخالفت کرده و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به آن رای ندادند.
واریز مستقیم منابع درآمدی به حساب سازمان هدفمندی
همچنین بر اساس مصوبه نمایندگان مردم در خانه ملت، منابع ارزی هدفمندسازی یارانه ها با نرخ سامانه معاملات الکترونیکی تسعیر شده و منابع درآمدی مستقیما به حساب هدفمندی واریز می شود.
براساس جزء ۲ بند (د) تبصره مذکور؛ منابع ارزی مندرج در بخش منابع جدول این تبصره با نرخ سامانه معاملات الکترونیکی (ets) تخصیص، تسعیر و مبادله به صورت کامل صرف مصارف جدول این تبصره میشود.منابع ارزی در بخش منابع جدول این تبصره بلافاصله توسط وزارت نفت به حساب های معرفی شده بانک مرکزی واریز و به محض وصول توسط بانک مرکزی به نرخ (ets) تسعیر و مستقیما به حساب سازمان هدفمندی یارانه ها نزد خزانه داری کل واریز می شود و به صورت کامل صرف مصارف جدول این تبصره می شود.
لزوم نصب کنتورهای هوشمند ساخت داخل برای مشترکان برق و گاز
نمایندگان مجلس همچنین دولت را مکلف کردند که از طریق شرکتهای ذیربط نسبت به نصب کنتورهای هوشمند ساخت داخل برای مشترکان برق و گاز اقدام کرده و هزینه مربوط را به صورت اقساطی از مشترکان دریافت کند.
در بند (د) تبصره (۱۵) ماده واحده لایحه بودجه آمده است: به منظور اصلاح الگوی مصرف برق و گاز، دولت مکلف است از طریق شرکتهای ذیربط نسبت به نصب کنتورهای هوشمند ساخت داخل برای مشترکان برق و گاز با اولویت مشترکان پرمصرف اقدام کرده و هزینه مربوط را به صورت اقساطی از مشترکان دریافت نکند.
تعیین سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان دولت
نمایندگان مجلس نیز در ادامه، نرخ مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایا (به استثناء قضات) همچنین اعضای هیأت علمی (آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی را مشخص کردند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1400، با ردیف 4 بند (الف) تبصره 12 ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
براساس ردیف4 این بند آمده است؛ سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده(84) قانون مالیاتهای مستقیم در سال 1400 مبلغ چهارصد و هشتاد میلیون (480.000.000)ریال تعیین می شود.
نرخ مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایا(به استثناء قضات و مشمولین تبصره های(1) و (2) ماده(87) قانون مالیاتهای مستقیم و با رعایت ماده(5) قانون اصلاح پاره ای از مقررات مربوط به اعضای هیأت علمی (آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مصوب 16/12/1368 با اصلاحات و الحاقات بعدی ) و کارانه به شرح زیر می باشد:
1-4-نسبت به مازاد چهارصد و هشتاد میلیون ریال تا نهصد و شصت میلیون ریال ده درصد
2-4-نسبت به مازاد نهصد و شصت میلیون ریال تا یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال: پانزده درصد
3-4-نسبت به مازاد یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال تا دو میلیارد و صد و شصت میلیون ریال : بیست درصد
4-4-نسبت به مازاد دو میلیارد و صد و شصت میلیون ریال تا دو میلیارد و هشتصد و هشتاد میلیون ریال: بیست و پنج درصد
5-4-نسبت به مازاد دو میلیارد و هشتصد و هشتاد میلیون ریال تا سه میلیارد و هشتصد و چهل میلیون ریال : سی درصد
6-4-نسبت به مازاد سه میلیارد و هشتصد و چهل میلیون ریال: سی و پنج درصد
میزان معافیت مالیات سالانه مستغلات اشخاص فاقد درآمد موضوع ماده 57 قانون مالیات های مستقیم و مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده 101 قانون مالیاتهای مستقیم سالانه به مبلغ سیصدو شصت میلیون ریال تعیین می شود.
همچنین بر اساس مصوبه نمایندگان مردم در خانه ملت، منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین مشمول عوارض و مالیات بر ارزش افزوده و سهم چهارده و نیمدرصد شرکت ملی نفت ایران نمیشود.
بر اساس این ردیف؛ منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین نسبت به قیمت قبل از سهمیهبندی در سال 1398، مشمول عوارض و مالیات بر ارزش افزوده و سهم چهارده و نیمدرصد شرکت ملی نفت ایران نمیشود.
مجلس تعرفه اینترنت پیام رسان های داخلی را مشخص کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بخشی دیگر از مصوبات خود دولت را ملکف کردند که نرخ تعرفه اینترنت برای استفاده از پیامرسانهای داخلی ۲۰ درصد نرخ تعرفههای پیامرسانهای خارجی باشد•طبق مصوبه مجلس، دولت مکلف است نرخ تعرفه اینترنت را برای استفاده از پیامرسانهای داخلی ۲۰ درصد نرخ تعرفههای پیامرسانهای خارجی تعیین کند.
این پیشنهاد را جعفر قادری نماینده شیراز داد و با بیان اینکه برای حمایت از پیامرسانهای داخلی نرخ تعرفه پیامرسانهای یک پنجم پیامرسانهای خارجی تعیین شود ادعا کرد: چون متأسفانه حمایت لازم از ناحیه دولت برای پیامرسانهای داخلی نشده است.
وضعیت بخشودگی جرایم مازاد سال ۹۹ در بودجه ۱۴۰۰
گفتنی است نمایندگان مجلس در ادامه با بخشودگی تمامی مبالغ جریمه مازاد بر اصل جرایم ناشی از تخلفات سال ۹۹ در صورت پرداخت تا پایان دی ماه ۱۴۰۰ موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۰، با بند الحاقی تبصره (۱۰) ماده واحده لایحه بودجه موافقت کردند.
در بند الحاقی تبصره (۱۰) ماده واحده لایحه بودجه آمده است: کلیه مبالغ جریمه مازاد بر اصل جرایم ناشی از تخلفات راهنمایی و رانندگی که تا پایان سال ۱۳۹۹ به دلیل تاخیر در مهلت قانونی پرداخت بر مبلغ جریمه افزوده گردیده در صورتی که اصل جریمه تا پایان دی ماه ۱۴۰۰ پرداخت شود بخشوده می شود. درآمد ناشی از اجرای این بند به ردیف ۱۵۰۱۲۳ جدول شماره (۵) این قانون واریز می شود.
متولدان سال ۱۴۰۰ سهام دار بورس می شوند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کردند که برای متولدان سال ۱۴۰۰ منابعی را جهت خریداری واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری پذیرفته شده در بورس اختصاص دهد. نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز و در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۰ با الحاق یک بند به ماده واحده این لایحه موافقت کردند.طبق این مصوبه، دولت مکلف است به ازای هر فرزند که از ابتدای سال ۱۴۰۰ متولد شود، ۱۰ میلیون ریال از محل یک درصد از یک دوازدهم هزینههای شرکتهای دولتی را به صورت بلاعوض صرفاً جهت خریداری واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری پذیرفته شده در بورس به سرپرست فرزند تخصیص دهد. آییننامه اجرایی این بند توسط هیأت دولت تهیه و به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد.
٧٠میلیون وام مسکن به شرط تولد فرزند سوم
نمایندگان مجلس در مصوبهای مقرر کردند خانوارهای فاقد مسکنی که در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ صاحب فرزند سوم شده و یا می شوند ٧٠ میلیون تومان تسهیلات مسکن دریافت کنند.نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز و در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه در بخش درآمدی با پیشنهاد کمیسیون فرهنگی برای الحاق یک بند به بخش درآمدی ماده واحده لایحه بودجه موافقت کردند که براساس آن در اجرای بندهای (ت) و(ث) ماده (۱۰۲) قانون برنامه ششم توسعه موضوع پشتیبانی از فرزندآوری، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است مبلغ ده هزار میلیارد ریال (۱۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) با اولویت مناطق محروم از طریق بانک های عامل و از محل سپرده های جاری و قرض الحسنه نظام بانکی، نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن به میزان هفتصد میلیون (۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با بازپرداخت حداکثر ۲۰ ساله برای خانوارهای فاقد مسکن که صاحب فرزند سوم در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ شده و یا می شوند، اقدام کند.
منبع : خبر جنوب