نرگس مكاري زاده- خبرنگار «خبرجنوب»/ مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه فارس گفت: تأمین و توزیع سوخت در استان به عنوان چهارمین مصرف کننده سوخت کشور در سال 99 بدون وفقه انجام شد.
امیر بنی کریمی در گفت و گو با سرویس اقتصادی «خبرجنوب» با اشاره به تامین وتوزیع بیش از سه میلیارد و 800 هزار لیتر انواع فرآورده های نفتی در سال 99 در استان با تقدیر از همکاری وتلاش تمامی همکاران منطقه ونواحی در سوخت رسانی به موقع افزود: سوخت رسانی در سال 99 با تمام فراز و نشیب هایش بویژه در زمانهای اوج بیماری کرونا بدون وفقه و مشکلی انجام شد و این مهم با همکاری و همراهی شرکت های حمل و نقل فرآوردههای نفتی، رانندگان زحمتکش نفتکش، مالکان مجاری عرضه سوخت مایع (بنزین و نفت گاز ) و سی ان جی، شرکت های موزع گاز مایع و همچنین شرکتهای صاحب نشان به خوبی محقق شده است .
مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه فارس با بیان این که سهم استان فارس از مصرف سوخت کشور 7/7 درصد می باشد اظهار داشت: در سال گذشته تمامی 420 باب مجاری عرضه سوخت مایع و سی ان جی در سطح استان فعال وسوخت رسانی به مردم شریف فارس به طور مطلوب انجام پذیرفت .
بنی کریمی اجرایی موفق طرح توزیع الکترونیکی (نفت سفید، گاز مایع ونفتگاز ) در سال 99 را از جمله اقدامات موفق شرکت ملی پخش در راستای تامین و توزیع بهینه سوخت در بین مصرف کنندگان عنوان کرد وگفت: اجرای این طرح ملی با همکاری تمامی مقامات و ادارات استان بطور کامل اجرا و حدود 150 هزار خانوار مشمول طرح در استان بموقع در سامانه سدف ثبت نام وسوخت مورد نیاز خودرا بصورت الکترونیکی وبا قیمت مصوب دریافت کردند.
این مسئول تصریح کرد: با برنامه ریزی و انجام تهمیدات لازم در سال 99 به طور میانگین روزانه 12 میلیون لیتر انواع فرآورده های نفتی (نفت سفید، بنزین، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع و سوخت هوایی) در بخش های حمل ونقل،کشاورزی وصنعت تأمین و توزیع شده و باتوجه به عدم برخورداری استان از خطوط انتقال فرآورده بیش از 60 درصد این نیاز، از استان های همجوار و از طریق نفتکش های جاده پیما صورت پذیرفته است.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه فارس بزرگترین دستاورد در حوزه سوخت رسانی در استان را موافقت مقام عالی وزارت نفت در خصوص اتصال استان فارس به خطوط انتقال فرآورده های نفتی کشور بیان کرد و افزود: احداث این پروژه، نقش موثرو راهبردی درتامین امنیت سوخت رسانی استان خواهد داشت.
گفتنی است در حالی فارس روزانه ۱۲ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی را می سوزاند که ۶۰ درصد آن از استان های بوشهر، هرمزگان، یزد، خوزستان، اصفهان و کرمان تامین می شود آن هم به ابتدایی ترین شکل یعنی از طریق نفت کش های جاده پیما. در حالی که فارس پتانسیل زیادی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی دارد اما بیش از
۶۰ درصد فرآورده های نفتی مصرفی خود را به خطرناک ترین شکل استان های همجوار تامین میکند آن هم در استانی که از آزاد راه بی بهره است و بزرگراهش آن قدر کوتاه است که نمیتواند پاسخگوی رفت و آمد ۱۱۰۰ نفت کش جاده پیما باشد.
ترافیک جاده ای، افزایش احتمال حوادث خطرناک جاده ای، مصرف نفت گاز برای تردد صدها تانکر حامل سوخت و آلودگی زیست محیطی از جمله معایب حمل جاده ای فرآورده های نفتی است.
این در حالی است که با اتصال فارس به خطوط سراسری انتقال فرآورده های نفتی این وضعیت پایان خواهد یافت و این استان از تأمین پایدار فرآورده های نفتی برخوردار خواهد شد.
منبع : خبر جنوب